Președintele Maia Sandu la Kiev: „Republica Moldova reafirmă sprijinul neclintit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă astăzi, la Kiev, la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”. În mesajul adresat alături de alți șefi de state și de guverne, șefa statului a menționat că participarea sa la eveniment semnifică reafirmarea sprijinului neclintit al Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute.

Doamna Maia Sandu a mai declarat, în discursul său, că Republica Moldova este un stat devotat păcii și soluțiilor pașnice, diplomatice, având un angajament ferm în acest sens. „Cu toții trebuie să revenim la soluționarea pașnică și politică a litigiilor. Trebuie să combatem împreună amenințările la adresa securității regionale. Cu toții trebuie să trasăm o cale diferită - una constructivă și durabilă”, a afirmat Președinta Maia Sandu.

La Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, desfășurat astăzi la Kiev, și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene.

Pe site-ul Președinției Republicii Moldova puteți găsi mesajul Președintelui Maia Sandu la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea” în limbile română, rusă și engleză.