CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Doamnei Louise Mushikiwabo, Secretar General al Organizației Internaționale a Francofoniei

STIMATĂ DOAMNĂ SECRETAR GENERAL,


Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, Vă adresez sincere și cordiale felicitări, împreună cu urări de pace și prosperitate pentru întreaga familie francofonă.

Jubileul de cinci decenii de la fondarea Organizației Internaționale a Francofoniei, pe care îl sărbătorim în acest an, ne oferă oportunitatea de a reflecta asupra identității comune, a valorilor pe care le împărtășim, dar și de a acționa conjugat în vederea edificării francofoniei viitorului, care să răspundă aspirațiilor popoarelor noastre.


Anul 2020 marchează și cea de-a 25-a aniversare de la aderarea Republicii Moldova la Organizația Internațională a Francofoniei, un moment important în afirmarea statului pe arena internațională și a democrației la nivel național. Cu acest prilej, celebrăm, alături de toți partenerii noștri, sprijinul Francofoniei în dezvoltarea Republicii Moldova și potențialul țării în procesul de identificare a soluțiilor la numeroasele provocări cu care se confruntă lumea de astăzi.


Cu certitudine, vizită Dumneavoastră oficială la Chișinău, în cadru aniversar, va consolida angajamentul nostru comun pentru promovarea limbii franceze, a Francofoniei și a valorilor acesteia în Republica Moldova, dialogul axându-se nu doar pe trecerea în revistă a rezultatelor proiectelor implementate, ci și pe trasarea priorităților în cooperarea de viitor.


Reiterând urările de bine întregii comunități francofone și accentuând dorința de a Vă avea curând înalt oaspete în Republica Moldova, Vă rog să acceptați, Stimată Doamnă Secretar General, asigurarea distinsei mele considerații.