Președintele Nicolae Timofti i-a adresat un mesaj de felicitare președintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a adresat un mesaj de felicitare președintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia votului de încredere acordat domniei sale de către Parlamentul European.

„Profit de această frumoasă ocazie pentru a exprima disponibilitatea țării mele de a amplifica și a dinamiza relațiile de prietenie și colaborare cu Uniunea Europeană, în virtutea determinării Republicii Moldova de a se integra în marea familie comunitară”, se arată în mesajul șefului statului.

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că în următorii cinci ani, pe durata exercitării mandatului, președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va contribui la edificarea unei Europe solidare și prospere – „Uniune a diversității culturale și a respectului pentru valori și principii comune, Uniune care va ține cont de cele mai acute probleme, consolidându-și rolul pe plan internațional”.