Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 28 octombrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero.

Șeful statului a declarat că sprijinul acordat de  Consiliul Europei pe parcursul ultimelor două decenii a contribuit la consolidarea instituțiilor democratice și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.

Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor democratice și vor confirma progresele Republicii Moldova pe calea integrării europene.

„Obiectivul autorităților de la Chișinău în cooperarea cu Consiliul Europei este încheierea procesului de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi trecerea la etapa de post-monitorizare. Sper ca scrutinul legislativ din toamna acestui an să constituie un argument plauzibil în luarea unei asemenea decizii”, a arătat președintele țării.

La rândul său, Jose Luis Herrero, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, l-a informat pe șeful statului despre implementarea în țara noastră a 23 de proiecte, în valoare de 18 milioane de euro, în cadrul „Planului de acţiuni al Consiliului Europei privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova în perioada 2013-2016”.

Oficialul european a subliniat importanța aplicării coerente a Convenției pentru drepturile omului în Republica Moldova, acțiuni care vizează în special reforma justiției, prevenirea și combaterea corupției.

Republica Moldova este supusă monitorizării APCE din anul 1995.